Első ütem

A Városliget parkrehabilitációjának első lépéseként a Vakok Kertje születik újjá, új kutyafuttató teret és sportpályákat alakítanak ki, valamint megújul a Szépművészeti Múzeum környezete.

1. Különleges játszótérrel bővül a megújuló vakok kertje 

Vakok kertje 2017. október 19-én

A Városliget mellett a vakoknak és a gyengén-látóknak számos intézménye megtalálható, akiknek tagjai, gondozottjai gyakori vendégek a parkban. Éppen ezért már a Városliget park rehabilitáció első ütemében sor kerül a most leromlott állapotban, korszerűtlen felszerelésekkel rendelkező 9400 négyzetméteres Vakok kertjének a megújítására és ehhez kapcsolódóan egy új sétány kialakítására.

Bővebben

2. A kutyák nem csak szabadon szaladgálhatnak, de játszóteret is kapnak 

Kutyás játszótér helyszíne 2017. október 19-én

A Városliget park rehabilitáció első ütemének részeként több mint 5000 négyzetméterrel nő a park zöld területe azáltal, hogy lebontásra kerülnek az Állatorvosi Rendelő romos, és használaton kívüli épületei, és a területet visszaadjuk a zöld növényeknek.

Bővebben

3. Új sportpályák létesülnek a környék iskolásainak 

Sportpályák 2017. október 19-én

A Városliget parkjának megújítása keretében az iskolákkal folytatott egyeztetések alapján létrejön egy könnyen és rövid idő alatt megközelíthető sportpark, ezen belül egy 200 méteres futókör távolugró gödörrel és 2 multifunkciós pálya.

Bővebben

4. Kis pihenő park jön létre a Szépművészeti Múzeum tövében 

Befejezéséhez közeledik a Budapesti Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója, amelynek keretében nem csak az épület belseje, de zöld környezete is megújul. Így azoknak, akik szeretnék tovább gondolni az odabent látott ritka művészeti alkotásokat, lehetőségük lesz a múzeum tövében kialakításra kerülő kis parkban megpihenni.

Bővebben