Sajtóközlemények

ENERGETIKA ÉS HIDROGEOLÓGIA A VÁROSLIGETBEN 

A miniszteri biztos a szakmaiság fontosságát hangsúlyozta 

Budapest, 2017. december 3. (vasárnap) – A Városliget fejlesztésével összefüggő energetikai és hidrogeológiai kérdéseknek szentelték a napokban megtartott VIII. Liget Park Fórumot. Persányi Miklós, az egyeztetések sorozatát tavaly életre hívó miniszteri biztos az érzelmek és szándékok vitája helyett a szakmaiságon alapuló eszmecsere fontosságát hangsúlyozta. Az előadásokból kiderült, hogy miként biztosítható ésszerűen a városligeti intézmények energiaigénye, illetve, hogy a felszín alatt áramló talajvíz szintjének a mélygarázsok miatti emelkedése nem jelentős, és csak azok közvetlen környezetében jelentkezik.

Bővebben


MEGKEZDŐDIK A PARK FELÚJÍTÁSA A VÁROSLIGETBEN

A városliget Zrt. sajtóközleménye

Budapest, 2017. október 27. (péntek) – Alapos előkészítő munkát követően végre megkezdődhet a Városliget 100 hektáros parkjának megújítása. A léptékében egyedülálló tájépítészeti pályázat győztese, a Garten Stúdió, kiterjedt egyeztetéseket folytatott a Liget használók képviselőivel. A kivitelezési munkák alapját jelentő tervek az ő észrevételeik, kéréseik figyelembe vételével készültek el.

Bővebben


VAKOK KERTJE, ÚJ KUTYAFUTTATÓ ÉS SPORTPÁLYÁK A LIGETI PARKREKONSTURKCIÓ ELSŐ ÜTEMÉBEN

A Liget Park Fórumon mutatták be a kiviteli terveket

Budapest, 2017. szeptember 26. (kedd)A Városliget parkrehabilitációjának első lépéseként a Szépművészeti Múzeum környezete és a Vakok Kertje születik újjá, valamint új sportpályákat, és egy kutyafuttató teret is kialakítanak az első ütem keretében. A kiviteli terveket, amelyekbe beépítették a társadalmi egyeztetések során felvetett javaslatokat is, kedden mutatták be a Persányi Miklós miniszteri biztos által meghirdetett hetedik Liget Park Fórumon

Bővebben


BEMUTATTÁK A VÁROSLIGET PARKJÁNAK VÁZLATTERVÉT

A társadalmi egyeztetés eredményei is beépültek a tervekbe

Budapest, 2017. június 9. (péntek)Csütörtök délután mutatták be a városligeti park rehabilitációjának vázlatterveit. Ezekbe a tervekbe már beépítették azokat az észrevételeket és javaslatokat, amelyeket a megelőző széleskörű társadalmi egyeztetés során tettek a résztvevők. Persányi Miklós, a fórumot szervező miniszteri biztos elmondta azt is, hogy további eredmények születtek a Városliget zöldfelületének növelése terén, és határozott szándék van a Ligeten átmenő gépkocsiforgalom jelentős csökkentésére is.

Bővebben


A VÁROSLIGET VÁLTOZÓ SZEREPE BUDAPEST TÖRTÉNETÉBEN

Szimpózium a Liget múltjáról

Budapest, 2017. május 12. (péntek) – Csütörtök délután került sor arra a Városliget múltjával foglalkozó szimpóziumra, amelyet Persányi Miklós miniszteri biztos kezdeményezésére tartottak meg. A szakmai rendezvényen a téma legjelentősebb szakértőit kérték fel előadónak, akik összesen kilenc előadásban mutatták be a patinás Liget történetét. Az előadások anyaga a miniszteri biztos honlapján is hozzáférhető lesz minden érdeklődő számára.

Bővebben


SZÉLES KÖRŰ TÁRSADALMI EGYEZTETÉS EREDMÉNYEKÉNT FÉLEZER JAVASLAT ÉRKEZETT A VÁROSLIGET PARKJÁNAK FEJLESZTÉSÉRE

Még márciusban minden javaslattevőnek válaszolnak a tervezők

Budapest, 2017. március 9. (csütörtök) – A Városliget parkjának megújításával kapcsolatos kiterjedt társadalmi egyeztetés során nagyszámú, több mint félezer javaslat érkezett az érintett szervezetektől. A tervek elkészítéséért felelős szakemberek az elmúlt hónapokban valamennyi felvetést egyenként mérlegre tették, részletesen megvizsgálták. Az eredmény: mivel legnagyobb részük alkalmas a megvalósításra, ezeket beillesztik a park végleges terveibe.

Bővebben


NÉGY FÓRUM, SOK SZÁZ ÓRÁNYI EGYEZTETÉS, TÍZEZER ÚJ FA

Négy hónapja dolgozik a parkfejlesztés miniszteri biztosa

Budapest, 2016. december 20. (kedd) – Társadalmi egyeztetések egész sora, hozzáférhető információk a park tervezett fejlesztéséről, a Liget „zöld csápjainak” megerősítése. Többek között ezek a sarokpontjai a Liget Budapest Projekt kert- és tájépítészeti feladataiért felelős miniszteri biztos működésének augusztus közepén történt hivatalba lépése óta.

Bővebben


FÓRUM A LIGET PARKJÁNAK SZABADIDŐS SZOLGÁLTATÁSAIRÓL

A sportolástól a kutyasétáltatáson át az illemhelyekig

Budapest, 2016. december 8. (csütörtök)Csütörtökön tartották meg a negyedik Liget Park Fórumot, amely ezúttal a Városliget, mint nagyvárosi park szabadidős szolgáltatásainak tervezett fejlesztési irányaival foglalkozott. Érintették többek között a sportpályák, futókörök, a sportolást szolgáló infrastruktúra kérdéseit, a játszótereket, a ligetet kutyával felkeresők igényeit, a fogyatékossággal élő embereket, s különösen a látássérülteket szolgáló megoldásokat, illetve a közvilágítás és a közbiztonság kérdéskörét is.

Bővebben


CSÜTÖRTÖKÖN LESZ A NEGYEDIK LIGET PARK FÓRUM

Szabadidős szolgáltatások a Ligetben

Budapest, 2016. december 6. (kedd)Csütörtökön folytatódik a Persányi Miklós által életre hívott Liget Park Fórum. A fórum ezúttal a Városliget szabadidős szolgáltatásaival foglalkozik.

Bővebben


MADÁRBARÁT VÁROSLIGET

Odúk, madáretetők, madárbarát mintakert és tanösvény a Városligetben

Budapest, 2016. november 11. (péntek) – A Városliget kert- és tájépítészeti megújításának részeként – a Magyar Madártani Egyesülettel együttműködve – odúkat és madáretetőket helyeztek ki a Városligetben. Átadásra került egy madárbarát mintakert, és egy hozzá kapcsolódó tanösvény is.

Bővebben


TEMATIKUS FÓRUM A VÁROSLIGET PARKJÁRÓL

Szakmai egyeztetés a fákról, a zöldfelületekről és a Városligeti-tóról

Budapest, 2016. október 28. (péntek)Az egy hónappal ezelőtti általános egyeztetés után a Városliget növényzetével és vízfelületeivel kapcsolatos tematikus programmal folytatódott a Liget Park Fórum, amelyet Persányi Miklós miniszteri biztos hívott életre. Jövő hónapban a közlekedési kérdések kerülnek majd terítékre.

Bővebben


FOLYTATÓDIK A LIGET PARK FÓRUM

Várják a fakataszterrel kapcsolatos észrevételeket is

Budapest, 2016. október 24. (hétfő)Csütörtökön folytatódik a Persányi Miklós által életre hívott Liget Park Fórum. A miniszteri biztos a fakataszterrel kapcsolatban is számít az érintett szervezetek észrevételeire.

Bővebben


LIGET PARK FÓRUM: NAGY ÉRDEKLŐDÉS, MEGFONTOLANDÓ JAVASLATOK

Budapest, 2016. szeptember 22. (csütörtök) – Félszáz szervezet képviselői vettek részt az első Liget Park Fórumon, ahol ismertették a park megújítására vonatkozó tájépítészeti terveket, s meghallgatták az érintett szervezetek képviselőinek észrevételeit is. A fórum a továbbiakban tematikus egyeztetésekkel folytatódik.

Bővebben


TÖBB TERMÉSZETET, KEVESEBB AUTÓT SZERETNE A LIGETBE AZ ÚJ MINISZTERI BIZTOS

Budapest, 2016. szeptember 15. (csütörtök) – Persányi Miklóst, az Állatkert főigazgatóját nevezték ki a Liget Budapest projekt kert- és tájépítészeti feladatainak miniszteri biztosává. Az új miniszteri biztos több természetet és kevesebb átmenő gépkocsiforgalmat szeretne a Ligetbe, és sokakkal ellentétben lát lehetőséget a Városligeten belül a zöldfelületek növelésére. Annak érdekében, hogy a park rekonstrukciója során a ligethasználók szempontjait figyelembe vehessék, társadalmi párbeszédet kezdeményez: egyeztető fórumra hívja az érintett közösségek képviselőit.

Bővebben